Εκπαιδευτές

Το πρόγραμμα "Φιλοσοφική Διαχείριση του Στρες" σχεδιάστηκε από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο οποίο συμμετέχουν οι εξής:

Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης

Διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γιώργος Χρούσος

Oμότιμος Kαθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Kαθηγητής Παιδιατρικής, Φυσιολογίας και Βιοφυσικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζώρτζταουν (ΗΠΑ).
Ιδρυτής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού "Επιστήμη του Στρες και Προαγωγή Υγείας" στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ επί μια 10ετία.

Είναι μεταξύ των 250 πλέον καταξιωμένων κλινικών ερευνητών του κόσμου και ονομάστηκε “Δρ Στρες” για τις πρωτοποριακές του ανακαλύψεις των νευροβιολογικών και ενδοκρινολογικών μηχανισμών του στρες.

Χρήστος Γιαπιτζάκης

Αναπληρωτής Καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.
Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Μεταπτυχιακού "Επιστήμη του Στρες και Προαγωγή Υγείας" της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο οποίο διδάσκει την τελευταία 3ετία "Φιλοσοφική Διαχείριση του Στρες".

Λίζα Βάρβογλη

Δρ. ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, με µεταπτυχιακή εκπαίδευση στα Πανεπιστήµια της Βοστώνης Tufts, Northeastern και Harvard (πτυχία Μάστερ, ∆ιδακτορικό και Μεταδιδακτορική Εκπαίδευση).

Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό «Επιστήµη του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. 

Κλέα Νομικού -Τσαντσαρίδη

Κλινική Διατροφολόγος με MSc στη Νευροψυχολογία. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

Είναι ο ιδρυτής του διαδικτυακού τόπου για την επικούρεια φιλοσοφία http://www.epicuros.gr, είναι Πληροφορικός και Ερευνητής στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.